zaterdag 6 april 2013

Blog 9

Afgelopen dagen heb ik een account aangemaakt via de site Hollandnet, een Aquabrowser. Een Aquabrowser is een browser maar tegelijkertijd ook een zoekmachine, waarbij de gebruiker kan zoeken door te klikken op links. Iedere keer wanneer een bezoeker op een link klikt krijgt deze een nieuwe pagina te zien met daarop rondom het zoekwoord de woorden die er bij horen.

Na het aanmelden ben ik naar het onderdeel My Discoveries gegaan en heb op verschillende schrijvers gezocht. Bij Mankell stonden o.a. de titels van zijn boeken. Via deze titels kon je ook weer naar andere schrijvers en boektitels toe. Hierdoor wordt je iedere keer op nieuwe ideeën gebracht. Bij de titels van de boeken kun je een waardering geven d.m.v. een aantal sterretjes. Verder kun je een lijst van favoriete boeken maken, die je met anderen kunt delen.

Onze bibliotheek heeft in cWise ook sociale mogelijkheden. Na het aanmaken van een nick-name heb ik de DVD-serie "The Eagle", die we de afgelopen weken hebben bekeken, een waardering gegeven.

De Centrale Discotheek Rotterdam beheert de site MuziekWeb waarin meer dan 300.000 CD's en platen worden beheerd. Deze kun je, als je bibliotheek lid  bent, lenen tegen een kleine vergoeding.



1 opmerking:

  1. ..en cWise gaat straks hopelijk mooie en relevante aanbevelingen geven op basis van de waardering van je film, tenminste dat is het idee.

    Leuk nieuwtje verder: Alles was Cwise doet gaat Muziekweb straks ook doen, dan wordt het echt een social catalog. Ze willen met de streamingdienst eMuziek een alternatief bieden voor Spotify, Deezer en anderen.



    BeantwoordenVerwijderen